Jisses det här med att uppdatera är inte min starka sida………

Först ut att föla var Kaifa, hon gick 12 dagar över tiden, och fölade när jag var på jobbet (givetvis med täta tillsyner av Richard o Carina) Hon fick ett himla snyggt hingstföl e Uddas Jahve 319. Den fölungen har hela vintern gått under arbetsnamnet Ohwe…. Så det blev Uddas Ohwe. Han är trevlig, och tuff som en bandyboll…… Och han är i det närmsta 4 månader gammal. Nästa som fölade var Paljett, hon brukar aldrig gå över, men i år gick hon 2v över, Som vanligt så fölade hon på kvällen strax innan 12 (alla fölningar för henne har varit mellan 21.30 till midnatt!!) Även hon fick ett hingstföl, långbent och luftig. Han har fått namnet Uddas Oxalé, hans pappa är Uddas Hector 309. Några dagar senare så fölade Loka (3.5 v över). Hon fölade mitt ppå förmiddagen med alla “stallbarn” och deras mammor. Himla kul för barnen att få vara med. Loka fick ett vackert stoföl, otroligt söt och näpen och med fantastiska ben o ledgångar. Uddas O´belle blev namnet på denna sötnos, Temperament 227 är pappa till henne. Sist ut så var det Hilde som fölade, hon gick 1år och 1 dag!!! Hon fick ett jätte fint hingstföl e Uddas Hector. Uddas Oreios blev namnet på denna unge.

Uddas O´belle flyttar till matte Linn efter avvänjning, och målet med henne är en tävlingskarriär i dressyr! Uddas Oreios är såld till min gode vän Oskar. oreios kommer att stå kvar i stallet som “inackorderad”. Målet med honom är först matchning mot hingst premieringen och sen en tävlingskarriär. De andra 2 grabbarna Ohwe och Oxalé kommer att vara tillsalu efter avvänjning.

Jahve och Joel hann med 2 st pay and jump innan han åkte på station till Åsa Hugosson. Båda “tävlingarna” gick bra, och Jahve skötte sej exemplariskt och även om det inte var felfria rundor så var det ändå jättefina rundor!!

Jahve betäckte Kaifa innan han åkte till Åsa, och hos Åsa har han betäckt 4 ston! Temperament har betäckt 10 st ston här!!Känns jättebra att det är efterfrågan på dom. Wile har betäckt 5st ston här, vilket också är jätte bra. Hector har “bara” betäckt 1 sto. När det var som intensivast här, så var här 22 hästar totalt…….!Och de dagarna så var det fantastiskt att ha Oskar och Joel till hjälp med alla provningar och betäckningar, samt att ha Liam till att köra vatten!! det är guld värt!! Kaifa, Paljett, Loka och Hilde är alla dräktiga igen! Linjett är det inte ännu. Efter mkt velande hit och dit så bestämde jag mig för att sälja Hilde och Linjett. Hilde flyttar till Småland, till Elin o Mari. Dom köpte ju hennes dotter ifjor, Niobe. Och ville redan då köpa Hilde också. Linjett flyttar inte så långt, utan till Klippan, till Camilla. Camilla har sedan tidigare ett fjordsto och ett föl. Det känns jättebra att alla hästarna både stona och fölen kommer till personer som jag har stort förtroende för. Jag har anmält Linjett, Kaifa, Loka och Hilde till premieringen i september…. Denna vår och sommar är ju lite upp och ner, då det härjar ett virus, covid 19. Men så länge vi håller avstånd och följer gällande direktiv från fmh så fixar vi det säkert.

Vill avsluta med att Tacka alla stoägare som lämnat ston här på betäckning, trots virus. Vill även Tacka Oskar, fam Norlin och fam Gullberg för alla goa skratt, härlig gemenskap och fantastisk hjälp!