Oj vad tiden springer iväg, nu e snart detta året slut. Just nu så regnar och regnar och regnar det…..

Jahves medryttare Joel är här flera gånger i veckan och rider, och dom gör stora framsteg tillsammans! Det e så kul att följa dom, det ska bli riktigt spännande och se hur långt dom kan gå tillsammans!

Lokas pysselkompis kommer också flera dagar i veckan och pysslar, promenerar och rider lite under mammas vakande öga.

Jahve kommer att leasas ut någon månad i sommar, då ska han åka till Åsa Hugosson i Ätran. Hennes båda ston ska föla i slutet av maj, så det e enklare att köra Jahve dit, än att frakta ston o små föl fram o tillbaks.

Även Temperament 227, Uddas Hector 309 och Wile 325 kommer att stå på station hos mig i sommar.

I söndags var det julshow i ridhuset i Gånarp, ett alltid trevligt arrangemang. Jag hade Loka med mig, dels var hon med i vårt miljö “program” sen gick hon med i Lucia tåget. Far körde med Paljett framför vagnen, där det både var lucia och tomtar som åkte med.

Nu börjar stona att bli ordentligt stora, och sparkarna börjar synas allt mer! Det är ju mindre än 3 månader till Kaifa ska föla! Spännande!

Sff har startat en sk avelscup där det ska utse årets uppfödare, tyvärr så verkar projektet inte speciellt väl genomtänkt, då tävlingspoäng väger mkt tungt och en individ kan samla 40-50 poäng genom att tävla, samtidigt som om jag lyckats med att få t.ex diplomsto, godkänd hingst, visade unghästar så är det mindre värt än tävlings resultaten, och detta i en avelscup.

Vi var en del som protesterade högt mot detta på bla FB, där det sen kom inlägg på en sida om troll o nättroll. Det är väldigt trist att i stället för att bemöta kritiken från medlemmar så ska vi bli kategoriserade som nättroll av ordf. Nättroll är anonyma och ger sig på enskilda personer i olika typer av nätmobbing. Ingen av oss som protesterade mot sffs beslut har/ är anonyma. Ingen lokalförening har fått lov att tycka till om poängsättning o upplägg i den sk Cupen.

Nu är det tredje gången som sff trampar ordentligt i klaveret, tidigare har det varit om stadgar och fel registrering av häst, och nu detta.